Proteus mirabilis

Autor: Ivica Lazarević | 23.02.2013 | Odeljci: Članci | Ključne reči: uzročnici bolesti
9
Bakterije iz vrste Proteus mirabilis su široko rasprostranjene u zemljištu i vodi u prirodnom okruženju. Kod ljudi, Proteus se može naći kao deo normalne flore creva. Kao pategoen najčešće izaziva infekcije urinarnog trakta, ali takođe može da inficira i rane. Oko četvrtine ljudske populacije ima Proteus mirabilis u fekalijama. Infekcija često potiče od sojeva koji žive u fecesu pacijenta. Problem kod infekcija izazvanih ovom bakterijom je to što Proteus mirabilis često mutira, pa dolazi do stvaranja rezistencije na antibiotike. Preporučuje se lečenje prirodnim preparatima (biljnim kapima, čajnim mešavinama...) upravo zbog rezistencije na antibiotike. Sojevi na koje ne deluje antibiotik mogu biti uništeni biljnim preparatom. Bio Natura preporučuje Uroefekt u lečenju infekcija izazvanih bakterijom Proteus mirabilis. Ovaj preparat ima široki spektar dejstva i pokazuje izvaredne rezultate i u lečenju drugih bakterijskih infekcija poput onih izazvanih ešerihijom koli ili streptokokama.
 
Uroefekt pomaže kod urinarnih infekcija
 

Komentari na Proteus mirabilis

ivana kaže:
htela bih da pitam da li moze da ih koriste i deca od 4 godina
26.07.2013 u 16:09 časova
esma kaže:
mojoj mami je pronadjen proteus mirabilis u nosu.da li je to moguće?jako se loše osjeća.uzima garomicin kapi u nos i oči,ali joj nimalo nije bolje.šta mislite o tome i da li treba uraditi neke druge pretrage?
25.08.2013 u 21:21 časova
jasminatekic kaže:
Molim vas za informaciju da li kapi uroefekt moze da koristi decak od 10 godina Kupila bih
30.10.2013 u 12:46 časova
Dragomir Đukić kaže:
Mogu da koriste deca od 4. godine uz manju dozu kapi. Bio Natura ima sertifikat sa Farmaceutskog fakulteta, stručno mišljenje i deklaraciju. Molimo Vas kontaktirajte nas za bliže informacije.
15.11.2013 u 21:42 časova
momcilo kaže:
pitao bih sledeće: može li preparat da se koristi u spoljnom tretiranju rane koja se nalazi na leđima u predelu "repa", ?
29.12.2013 u 16:12 časova
uplasena! kaže:
Imam ovu bakteriju vec godinu dana,pokusavala sam da je izlecim sa svim mogucim antibioticima sa antibiograma (Cefaleksin,Ciprocinal,Uricin...) ali pomognu mi samo trenutno,dok ih pijem,a vec sledeci mesec simptomi mi se opet vracaju,i cini mi se svaki put sve intenzivnije,do te mere da ne mogu da stojim na nogama od bolova. Probala sam i sa Origanovim uljem,cajevima, ali nista...Posto mi lekari opste prakse ne daju uput za specijalistu,jer smatraju da urinarnu infekciju zna svaki lekar da leci,a meni je svaki mesec pakao od bolova,preplasena sam i bila bih jako zahvalna na nekom savetu koji ce mi resiti problem. Unapred zahvalna.
12.02.2014 u 23:38 časova
Milan Vurdelja kaže:
Brisom oka konstatovano je prisustvo bakterije proteus mirabilis. Interesuje me da li vase kapi mogu da se koriste za oci.
30.04.2014 u 15:50 časova
Ruzica Jokic Zujevic kaže:
Moj otac ima proteus u dekubitu i urinu da li se kapi mogu primeniti i da li bi ima le efekat?
12.05.2014 u 18:55 časova
FERENC kaže:
KAKO SE MOZE LECITI KOZA INFICIRANA BAKTERIJOM PROTEUS MIRABILIS? GDuec
23.05.2014 u 15:08 časova

Ostavite komentar

Šta Vi mislite o Proteus mirabilis?
© 2019 Bio Natura
Programiranje i dizajn Lazarević Ivica